Névnap

Ma 2019. október 18., péntek, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.


VOKE JÓZSEF ATTILA
MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

 VOKE LOGO

2120 Dunakeszi,
Állomás sétány 17.
Telefonügyelet: 09-17h-ig
Tel./ Fax: 27-543-225,  
info.vokejamk@gmail.com

Akkreditált felnőttképzési intézmény
Akkreditációs lajstomszám: AL-2524
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00632-2010
Home Művészeti csoportok MÁV Magyarság Férfikar

frfikari

Az idén 90 éves jubileumát ünneplő, közelmúltban megújult kórus szeretettel hívja és várja tagjai közé az énekelni szerető férfiakat! Dunakeszi legnagyobb múltú előadóművész-együttese rendszeres fellépője a városi hangversenyeknek, műsorain a hagyományos kórusműveken kívül a modern hangvétel igényes darabjai egyaránt szerepelnek. A csatlakozáshoz zenei előképzettség nem feltétel!

Elérhetőség:

Gyombolai Bálint karnagy

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Története:

A férfikar 1926-ban alakult. Az azóta eltelt évtizedekben számos sikert, eredményt ért el a kórus. Ezek közül néhány kiemelkedő esemény:

-Első karnagyával Müller Károllyal 1934-ben Lengyelországban a hangversenykörút során az akkori köztársasági elnök Pilsutzky marsall fogadta a kórust.

-Rajter Lajos vezetésével az akkori két legnagyobb versenydíj, a KORMÁNYZÓI- DÍJ, majd a KIRÁLY- DÍJ vándordíjak nyertesei.

-A második világháború után Szőke Tibor karnagy volt a további sikerek elindítója. A kórus létszáma ez időben 120-160 fő volt. A siófoki Országos Dalosversenyen, valamint a Zeneakadémián tartott Nemzetközi Dalosversenyen első helyezést értek el.

-Maklári József irányításával 1961-ben a debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen- amely köztudomásúan magas művészi igényességéről híres- a kórus harmadik helyezett lett.

-A KÓTA 1964-ben indított minősítési rendszerében a férfikar sorra érte az aranyfokozatú és az arany diplomával minősítéseket, majd 1980-ban Szakáll Lászlóné karnagynővel az élen magasabb fesztiválfokozatra is eljutott.

A kórust 1990 óta Surán Sándor karnagy vezette. Irányítása alatt stabilizálódott a 20-22-es létszám. Két alkalommal aranyfokozatú minősítést értek el. Rendszeresen szerepelnek a Magyar Rádió Kóruspódium műsorában. Állandó résztvevői Dunakeszi és Göd város rendezvényeinek. Emlékezetesek a templomi hangversenyek, melyek hagyományteremtő elindítója a férfikar, különösen a Szent Mihály templom Mihály-napi koncertjei. Több alkalommal idősek otthonában énekeltek, a József Attila Művelődési Központ nyugdíjas klubjával számos közös kirándulással egybekötött hangversenyt adtak. Rendszeres résztvevői a szerencsi, a szolnoki és az abasári országos dalostalálkozóknak. Több alkalommal résztvevői voltak a Bárdos Lajos zenei hetek hangversenyeinek, melyek egyikén Surán Sándor Fesztiváldíjas karnagyi elismerésben részesült. Elindítói és állandó résztvevői az immár hagyományos városi karácsonyi hangversenyeknek, melyeken felnőtt és ifjúsági kórusokkal közösen szerepelnek.

A MÁV Magyarság Férfikart 2012-től Gyombolai Bálint vezeti. 


frfikar1

karnagy

 DUNAKESZI POLGÁR Városi Magazin 2013. január. XIV. évfolyam 1.szám. 18 oldal.

 

MÁV Magyarság Férfikar

MÁV Magyarság Férfikar

Az idén 90 éves jubileumát ünneplő, közelmúltban megújult kórus szeretettel hívja és várja tagjai közé az énekelni szerető férfiakat! Dunakeszi ... . bővebben ..

Uray György Színház

Uray György Színház

1960-ban Uray György alapította. 1964.-ben mutatták be első önálló darabjukat, Samuel Beckett: Az utolsó tekercs című egyfelvonásosának pantomimváltoz... . bővebben ..

Dunakeszi Duna – Gyöngye Néptáncegyüttes

Dunakeszi Duna – Gyöngye Néptáncegyüttes

Az egyesület eredete, az 1993-ban, a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban létrejött Rokka Néptánc együttes megalapításáig vezethető vissza. 2005 feb... . bővebben ..

Lokomotív Táncklub

Lokomotív Táncklub

A Lokomotív Táncklub tánctanfolyamai Az 1981-ben alakult Lokomotív Táncklub tánctanfolyamain minden jelentkező megtanulhatja és gyakorolhatja a l... . bővebben ..

Babják Annamária Színjátszó Stúdió

Babják Annamária Színjátszó Stúdió

BABJÁK ANNAMÁRIA SZÍNJÁTSZÓ STUDIÓ 2001 októberében kezdte meg működését Babják Annamária színművésznő vezetésével. Tanítja, előadásokra készíti ... . bővebben ..

DUNAKESZI Koncertfúvósok

DUNAKESZI Koncertfúvósok

 A zenekar 1972-ben kezdte meg működését, a Zeneiskola 20 fős együtteseként. Mára már 74 főből áll. A jó légkör és a rendszeres gyakorlás biztosítja... . bővebben ..


VOKE JÓZSEF ATTILA
MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

 VOKE LOGO

2120 Dunakeszi,
Állomás sétány 17.
Telefonügyelet: 09-17h-ig
Tel./ Fax: 27-543-225,  
info.vokejamk@gmail.com

Bejelentkezés