Névnap

Ma 2020. január 18., szombat, Piroska napja van. Holnap Sára és Márió napja lesz.


VOKE JÓZSEF ATTILA
MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

 VOKE LOGO

2120 Dunakeszi,
Állomás sétány 17.
Telefonügyelet: 09-17h-ig
Tel./ Fax: 27-543-225,  
info.vokejamk@gmail.com

Akkreditált felnőttképzési intézmény
Akkreditációs lajstomszám: AL-2524
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00632-2010
Home Tanfolyamok Állapot és Mozgásvizsgálat SMT

 Állapot és Mozgásvizsgálat SMT

Ha kérdésként felmerült már Önben, hogy gyermeke mennyire lesz képes majd jól alkalmazkodni az iskolában?

 Ha panaszkodik az óvoda pedagógus,hogy a gyermeke nem fogad szót, ,agresszív, vagy szorongó,de lehet, hogy azt jelzi, hogy  lassú a „felfogóképessége”,elkalandozik a figyelme, esetleg hogy sokszor megbotlik, elesik,nem szívesen vesz részt a torna foglalkozásokon. Akkor bizony elgondolkodik a szülő, hogy mi lesz majd Vele az iskolában…..

 Képes lesz –e végigülni fegyelmezetten a  tanórát, tudja –e majd a figyelni, fókuszálni?

 Képes lesz -e jól alkalmazkodni az iskolában,hogyan tolerálja majd a változásokat, az  újszerű helyzeteket? 

Szeretné  biztosan tudni, hogy  képes lesz   arra, hogy  sikeresen teljesítse az iskolai követelményeket,elvárásokat?

A Szenzoros Szemléletű Állapot és Mozgásvizsgálat erre ad válaszokat!

Megmutatja, hogy a gyermek teljesítmény problémáinak oka organikus eredetű vagy nevelési hiba?

A vizsgálat eredményét százalékban adja meg,t ehát objektív.( ez az elmaradás mértékét teszi szemléletesebbé)

45 perc alatt felvehető.

Státusz és folyamatdiagnosztikára alkalmas.

Nagyrészt utánzáson alapul a feladatok végrehajtása, ezáltal elmarad a teljesítményszorongás!

 A felmérés után amennyiben szükséges,  egyénre szabott szenzomotoros  tornára van lehetőség. A vizsgálatokon részt vehet minden 5. életévét betöltött gyermek.

Az 5 év alatti gyermekek pszicho-motoros fejlettségét a SEED Fejlődési Skálával vizsgálom.  

A vizsgálatokat végzi:

 Kárpátiné Löki Márta

 Gyógytestnevelő, TSMT tréner, DSZIT  terapeuta  /Ayres/

Bejelentkezés telefonon: 06-70 363 21 90

karpati marti

Iskoláskorban azoknál a gyermekeknél ahol mozgáskoordinációs problémák, illetve figyelemzavar és beilleszkedési  problémák merülnek fel, valamint részképesség zavar áll fenn /dyslexia, dysgrafia, / szintén  javasolt   az SMT  vizsgálatot elvégezni.   A  vizsgálat az idegrendszeri érettséget méri fel.   A  diagnosztikára   tervezett szenzomotoros tréning épül, amennyiben szükséges. 

A  TSMT tréning  fejlesztő hatást ér el azoknál a gyerekeknél is  ahol megkésett a  pszichomotorikus  érés, magatartási nehézségek, figyelemzavar fordul elő   illetve  megkésett  a  beszédfejlődés .

A sikeres iskolai eredményekhez szükséges alap és részképességek fejlesztése mozgással történik. Segít a gyerekeknek abban ,hogy könnyebben sajátítsák el a tananyagot,jobban tudjanak alkalmazkodni,beilleszkedni,figyelmüket jobban tudják fókuszálni, erősödjön önbizalmuk .

A tervezett szenzomotoros tréning (TSMT) feladatsora a nagy- és finommozgások fejlesztése során érleli, strukturálja tovább az idegrendszert. Elősegíti a csecsemőkori reflexek integrálódását- leépülését-. A foglalkozás menete kötött, feladatsorokba rendezett, a gyermek fejlődésének megfelelően fokozatosan nehezedik. A mozgásos feladatok segítik az érzékelés, észlelés fejlődését, a testvázlat, a térbeli tájékozódás, a lateralitás, a dominancia beérését. A feladatsorok javítják a gyermek koncentrációs képességeit, megalapozzák, segítik a figyelem jobb irányíthatóságát, a szerialitás, a ritmusérzék és a motoros kreativitás fejlődését.

Az egyéni terápiák után van lehetőség csoportban folytatni a fejlesztést. Kimutathatóan jobb tanulmányi eredményekkel büszkélkedhetnek azok a gyerekek, akik részesültek bármely életszakaszukban tervezett szenzomotoros terápiában. Reálisabb önbizalommal rendelkeznek, szófogadóbbak,jobb beilleszkedési készség jellemzi Őket.

A terápiák mellett egy nagymozgásokat alkalmazó képességfejlesztő társasjáték is alkalmazható a kötött feladatsorok színesítése érdekében. A www.szivarvanypeca.hu oldalon sok hasznos információt találhatunk erről.

Egészséges gyermekek esetében a szenzomotoros foglalkozás  „okosító torna”-ként is alkalmazható a központi idegrendszerre gyakorolt pozitív hatása miatt.

km1

km2

km3

km4

 

Bachata tanfolyam indul

Bachata tanfolyam indul

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Információ: a plakáton feltűntetett e-mail címen! . bővebben ..

Zenés OVIS angol gyerekeknek

Zenés OVIS angol gyerekeknek

Zenés OVIS angol forglalkozás keddi napokon 16:15-16:45 óráig Információ: 30/618-6833 . bővebben ..

ANGOL Zenebölcsi

ANGOL Zenebölcsi

Angol Zenebölcsi foglalkozás hétfői napokon  10:00-10:45 óráig Információ:  30-618-6833 . bővebben ..

Nyugdíjas jóga

Nyugdíjas jóga

Nyugdíjas jóga indul és folytatódik! "Új jelentkezőktől kérem, hogy jógamatracot és egy kis ivóvizet hozzanak magukkal, laza, kényelmes ruházatot... . bővebben ..

ÚJ Kezdő LATIN TÁNC Tanfolyam márciustól

ÚJ Kezdő LATIN TÁNC Tanfolyam márciustól

Teljesen kezdő LATINTÁNC tanfolyam indul a VOKE József Attila Művelődési Központban 2019 - március -1 -től péntek esténként 19:00-20:00 óráig A tanf... . bővebben ..

SALSA TANFOLYAM

SALSA TANFOLYAM

2019-02-05-től SALSA & BACHATA tanfolyam indul kezdőknek a Dunakeszi Művelődési Központban! Időpont: Minden kedden 19:00 - 21:00 óráig Jelentkez... . bővebben ..

Állapot és Mozgásvizsgálat SMT

Állapot és Mozgásvizsgálat SMT

 Állapot és Mozgásvizsgálat SMT Ha kérdésként felmerült már Önben, hogy gyermeke mennyire lesz képes majd jól alkalmazkodni az iskolában?  Ha panasz... . bővebben ..

Gerinctorna

Gerinctorna

Gerinctorna a Művelődési Központban. . bővebben ..

Babják Színjátszó Stúdió

Babják Színjátszó Stúdió

BABJÁK ANNAMÁRIA SZÍNJÁTSZÓ STUDIÓ 2001 októberében kezdte meg működését Babják Annamária színművésznő vezetésével. Tanítja, előadásokra készíti ... . bővebben ..

Lokomotív Táncklub

Lokomotív Táncklub

A Lokomotív Táncklub tánctanfolyamai Az 1981-ben alakult Lokomotív Táncklub tánctanfolyamain minden jelentkező megtanulhatja és gyakorolhatja a... . bővebben ..

The Kids Club

The Kids Club

The Kids Club Beszédközpontú angol és német nyelvi foglalkozások gyerekeknek fél éves kortól 14 éves korig! Fontos tudni, hogy ha csatlakozol hozzánk... . bővebben ..

Seniortánc 50 plusz

Seniortánc 50 plusz

SZENIOR TÁNC 50+ Testi-lelki egészség, öröm, közösség Hely: 2120 Dunakeszi, Állomás sétány 17; VOKE Jamk Időpont: hetente csütörtökön 9..00-10.00... . bővebben ..

Cili-Cili Muzsika

Cili-Cili Muzsika

  A Cili Cili Muzsika zenebölcsi több mint 10 éve működik a Művelődési Központban. Mondókázunk, énekelünk, a babák szórakoztatása mellett font... . bővebben ..

Ovi Balett és Jóga tanfolyam

Ovi Balett és Jóga tanfolyam

Gyerek  balett 4-7 éves gyerekeknek Játékos, táncos bevezetés az első balett lépésekhez. Gyerek jóga 4-7 éves gyerekeknek Kreatív mozgásf... . bővebben ..


VOKE JÓZSEF ATTILA
MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

 VOKE LOGO

2120 Dunakeszi,
Állomás sétány 17.
Telefonügyelet: 09-17h-ig
Tel./ Fax: 27-543-225,  
info.vokejamk@gmail.com

Bejelentkezés